Park

FLY • DRIVE • PLAY • VR • ART • TOUR • LOUNGE

HeliSpace je turistički projekt unutar aktivnog centra za obuku pilota. Osmišljen je za posjetitelje koji žele isprobati najmodernije simulatore – „HeliFly“, profesionalni simulator leta u helikoteru i „HeliDrive“, full motion trkaći simulator.

Uz simulatore nudi i obilje edukativnog sadržaja, obilazak impresivne kolekcije modela raznih helikoptera, pilotske opreme i galerije slika čiji su autori upravo piloti polaznici stručnih programa obuke.

Uz interaktivne sadržaje posjetitelji se kreću kroz prostor oslikan posebnom 3D anamorfnom tehnikom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. HeliSpace nudi sadržaje koji su zanimljivi svim generacijama, od „Da Vincijevih tajni“- izazova za najmlađe posjetitelje do intenzivnijih letačkih ili trkaćih misija za odrasle.

HELISPACE INDIVIDUALNA ULAZNICA(unutar radnog vremena):

Srijeda - nedjelja
10:00-18:00 sati
*ZADNJI ULAZAK 17:00
*Rezervacija termina dolaska nije potrebna!

Osoba visine iznad 140 centimetara - 50,00 €
Osoba visine ispod 140 centimetara - 25,00 €
Djeca starosti 0 – 3 godine – ulaz besplatan

Fly

Fly

HeliSpace raspolaže profesionalnim simulatorom koji vjerno simulira let pravog helikoptera. Tokom godina rada obučili smo tisuće profesionalnih pilota upravo na tom simulatoru, a jedinstvenosti iskustva pridonosi i činjenica da ih trenutno ima svega nekoliko na svijetu.

HeliSpace je ekskluzivno mjesto gdje svaki posjetitelj ima priliku sjesti u kokpit i uz budno oko iskusnog instruktora doživjeti iluziju istinskog pilotiranja helikopterom.

Simulator oponaša letne karakteristike helikoptera, a sastoji se od realnog helikopterskog kokpita opremljenog svim instrumentima, opremom i sustavima uz mogućnost podešavanja doba dana, godišnjeg doba i svih vanjskih elementarnih utjecaja i uvjeta na terenu.

Pobrinuli smo se da se svaki posjetitelj osjeća kao pravi pilot te se prije samog leta odrađuju propisane procedure odnosno brifing prije leta – sigurnosne upute, informacije o kokpitu, instrumentima i samom planu leta.

Neke od letačkih misija uključuju: osnovnu letačku obuku u pilotiranju helikopterom, let helikopterom u planinskom području, slijetanja na nepripremljene terene pokrivene snijegom ili prašinom, reakcije i postupke pilota na otkaze motora i druge izvanredne postupke u različitim fazama leta te taktički let helikopterom na ekstremno malim visinama.

Letovi su dostupni i prilagođeni za djecu (6+) i odrasle.

Drive

Drive

Full Motion trkaći simulator najnoviji je dodatak HeliSpace iskustvu, a savršena je prilika za sve posjetitelje koji su zaljubljenici u automobilske sportove i žele iskusiti navalu adrenalina tijekom sportske vožnje trkaćim super automobilom.

Naš vrhunski ready-to-race simulator vjerno simulira automobile različitih voznih karakteristika koji su prilagođeni zahtjevima pojedinih disciplina (F1 Racing, Rally) kroz koje imate mogućnost savladati osnovne vještine vožnje auto utrka na asfaltnim i makadamskim podlogama u svim vremenskim uvjetima.

Simulator vjerno simulira i sile koje utječu na vozača tijekom utrke. Šest stupnjeva slobode (6DOF) platforme kretanja osigurava pravo adrenalinsko iskustvo. Vodeća razina realizma je kombinacija najsuvremenijih električnih pokretača i softvera koji telemetrijske podatke pretvara u šest vrsta pokreta - njihanje, val, uzdizanje, kotrljanje, nagib, skretanje.

Isključivo za osobe visine iznad 140 centimetara.

Play, VR

Play, VR

Uz simulatore u HeliSpace-u nudimo pregršt dodatnih sadržaja u vidu gaming i VR aktivnosti.

PlayStation soba savršena je za grupna druženja i uranjanje u svijet gaminga. Opremljena je najnovijim PlayStation 5 konzolama sa dual sense wireless kontrolerima, velikim izborom igara, PlaySeat-ovima te ergo gamer stolicama.

Novost u ponudi je i VR doživljaj koje će posjetitelje avanturiste odvesti u virtualne svemirske misije, najhrabrijima dati navalu adrenalina prilikom skoka padobranom, a znatiželjne educirati kroz sadržaje u posve novom formatu.

Mogućnosti su beskonačne, a HeliSpace je savršeno mjesto za istraživanje novih dimenzija.

3D art

3D art

Prilikom dolaska u HeliSpace posjetitelji mogu uživati u posebnom vizualnom doživljaju. Više od 400 m² površine zidova i podova oslikano je posebnom 3D anamorfnom tehnikom. Umjetnik Filip Mrvelj pobrinuo se da svaki zid priča svoju posebnu priču, a kroz objektiv kamere zidovi dobivaju potpuno novu dimenziju.

Tour

Tour

Interaktivni obilazak aktivnog centra za obuku profesionalnih pilota i izložbenih prostora uz brojna AR, VR iznenađenja.

Obilazak je koncipiran kao samo-vođeno istraživanje uz pomoć modernih tableta, preko kojih posjetitelj sam kontrolira količinu i sadržaj koji ga zanima. Uz audio vodiča, tablet nudi obilje zanimljivih videa vezanih uz različite vrste helikoptera, obuku pilota i misije u kojima su sudjelovali.

HeliSpace obilazak uključuje i lounge zone sa edukativnim filmovima o povijesti razvoja helikoptera i hrabrim pilotima koji su se prvi odvažili testirati letjelice sa rotorom, a uz gledanje filma dostupna su HeliSpace osvježenja i poslastice.

Lounge zone

Lounge zone

Od edukativnih sadržaja do zabave za naše najmlađe posjetitelje, lounge zone osigurati će svim posjetiteljima dodatne sadržaje ili predah između letačkih, trkačih ili virtualnih misija.

Posebno pažnju posvetili smo našim najmlađim posjetiteljima kako bi i njima HeliSpace bilo iskustvo za pamćenje, a dok oni uživaju u „SpaceDriver“ simulatoru, odrasli u pratnji mogu nesmetano uživati u ostalim sadržajima i aktivnostima u ponudi.